Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med medwurst

 
Skriv ut

Spenatpaj med medwurst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra pajformen.
  2. Nyp ihop smör och vetemjöl. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en slät deg. Man kan även göra degen i en matberedare eller köpa färdig fryst pajdeg. Ställ degen kallt en stud.
  3. Strimla spenaten grovt. Tärna paprika och strimla medwursten.
  4. Blanda samman mjölk och ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda spenat och paprikatärningarna i mjölkblandningen.
  5. Fortsätt med bottnen. Tryck ut botten i en pajform och förgrädda i 175 grader i 10 minuter.
  6. Häll över mjölk-, spenatblandningen. Strö över medwurst och smulad fetaost. Grädda ytterligare i 175 grader i ca 40 minuter eller tills pajfyllningen känns fast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.