Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatrisotto med skinkschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig risotto med nyttig spenat passar underbart ihop med skinkschnitzel och ugnsbakad tomatsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatsallad: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen i 10-15 minuter. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över flingsalt.
  2. Spenatrisotto: Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong. Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 minuter. Smaka av med salt och servera direkt.
  3. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem ca 2 minuter per sida i smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.