Krämig risotto med nyttig spenat passar underbart ihop med skinkschnitzel och ugnsbakad tomatsallad.
Instruktioner
- Tomatsallad:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen i 10-15 minuter. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över flingsalt.
- Spenatrisotto:
Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong. Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 minuter. Smaka av med salt och servera direkt.
- Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem ca 2 minuter per sida i smör.
Publicerat den
25 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar