Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsallad med citrus och pekan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här mångsidiga salladen med spenat, citrus och pekannötter är god och nyttig och passar till de flesta rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala apelsinerna med en vass kniv så att den vita hinnan skalas bort. Filéa sedan apelsinen, d v s skär ut apelsinklyftor ur hinnorna och lägg klyftorna åt sidan. Håll apelsinen över en skål så att saften tas till vara. Pressa ur saften som finns kvar i en liten skål.
  2. Gör en dressing genom att tillsätta citronsaft, senap, socker och olja till apelsinsaften och blanda väl tills sockret har smält.
  3. Blanda apelsinklyftor, spenat, pekannötter, sockerärter och ärtskott eller solrosgroddar och vänd så att allt blandas väl.
  4. Lägg upp salladen på ett fat och häll över dressingen precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.