Kanel sätter extra smak på denna spröda dessert. Servera den med glass, hallon eller med vanlig vaniljsås.
Instruktioner
- Blanda samman mjöl, salt och socker i en bunke eller matberedare. Hacka ner margarinet och tillsätt slutligen kesellan. Arbeta samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Svep in degen i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
- Blanda samman farin och kanel i en skål. Skölj, skala och kärna ur äpplena.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta degen ur kylen och arbeta samman till en rulle. Dela den i 9 lika stora bitar. Kavla ut bitarna till tunna fyrkanter.
- Dela äpplena i fjärdedelar, skiva fjärdedelarna och lägg dem i blandningen av farinsocker och kanel så att de blir helt täckta. Portionera ut skivorna på 8 av degplattorna och knip ihop kanterna med fingrarna. Skär ut 8 löv från den resterande plattan och garnera knytena med löven.
- Pensla knytena med vatten och placera dem på en smord bakplåt. Baka i mitten av ugnen i 20 minuter tills de har fått en vacker färg.
- Koka upp hallonen, späd med vatten till önskad tjocklek för att få en hallonsås. Servera.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar