Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda äppelknyten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kanel sätter extra smak på denna spröda dessert. Servera den med glass, hallon eller med vanlig vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, salt och socker i en bunke eller matberedare. Hacka ner margarinet och tillsätt slutligen kesellan. Arbeta samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Svep in degen i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
  2. Blanda samman farin och kanel i en skål. Skölj, skala och kärna ur äpplena.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Ta degen ur kylen och arbeta samman till en rulle. Dela den i 9 lika stora bitar. Kavla ut bitarna till tunna fyrkanter.
  4. Dela äpplena i fjärdedelar, skiva fjärdedelarna och lägg dem i blandningen av farinsocker och kanel så att de blir helt täckta. Portionera ut skivorna på 8 av degplattorna och knip ihop kanterna med fingrarna. Skär ut 8 löv från den resterande plattan och garnera knytena med löven.
  5. Pensla knytena med vatten och placera dem på en smord bakplåt. Baka i mitten av ugnen i 20 minuter tills de har fått en vacker färg.
  6. Koka upp hallonen, späd med vatten till önskad tjocklek för att få en hallonsås. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.