Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda mandelpinnar

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Pinnarna är delikata att servera som en vanlig småkaka, men också goda till desserten. Ur Allers nr 12/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mal sötmandeln och blanda med råsocker och stött kardemumma. Tillsätt äggen och arbeta samman till en smidig massa. Forma massan på florsockermjölat bakbord till en rektangulär platta, ca 10x25 cm. Skär upp i fingertjocka pinnar.
  3. Lägg pinnarna på bakpappersklädd plåt och grädda dem på dubbel bakplåt (två plåtar ovanpå varandra) i mitten av ugnen 12-15 minuter.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa ena änden på pinnarna i chokladen och lägg att stelna till på smörpapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.