Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spröda rullrån

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegoda. Går även att göra lite större så man kan fylla dem med glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör socker , vetemjöl , vatten och smält avsvalnat smör till en slät smet. Låt smeten stå och svälla en stund.
  2. Värm ett rånjärn på spisen. Bred ut cirka 1 msk smet i järnet med hjälp av en matsked. Grädda cirka 1 minut på varje sida. Ha låg värme på plattan , prova dig fram. Rulla det varma rånet runt en kavelpinne. Lossa och lägg på galler så det svalnar.
  3. För glassrån har jag tagit cirka 3 matskedar i järnet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nojjan69 1 augusti 2009

    Min farmor från Tyskland gjorde alltid såna här. Kanongoda. Tack för recptet !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.