Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Steak frites på smalt vis

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Grillat kött, pommes frites och fransk senap är en klassisk rätt i Frankrike. Här är en variant men med ugnsbakad potatis och grönsaker - gott och smalare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Blanda den med oljan i en långpanna och stek mitt i ugnen medan resten av grönsakerna förbereds.
  2. Skölj och skär squash och aubergine i 5 cm långa klyftor. Kärna ur och skär paprikan i centimeterbreda remsor på längden. Skala halvera eller klyfta löken. Klyv tomaten. Blanda grönsakerna med potatisen och ugnstek allt ca 20 min till.
  3. Blanda grilloljan och pensla köttet. Hetta upp en grillpanna och grilla biffarna 2-4 min på var sida.
  4. Salta potatis och grönsaker och servera dem till det grillade köttet tillsammans med franska senapen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.