Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stek med medelhavssmaker

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Uppdatera den traditionella söndagssteken med en senapsmarinaden och en vinsky med örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de två senapssorterna med vinäger i en skål och vispa ner oljan i en fin stråla. Späd ev med lite vatten - marinaden ska vara tjockflytande. Lägg steken i en grund form. Slå på marinad, täck och marinera två timmar i rumstemperatur eller över natten i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp steken ur marinaden och låt den rinna av. Hetta upp smör i en stor stekpanna på stark värme och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg steken i en ugnsfast form, täck med aluminiumfolie och stek i ugnen 30 minuter.
  3. Ta av foliet och tillsätt tomater, vin, persilja, lagerblad och rosmarin. Stek i ugnen ytterligare 40 minuter och ös steken då och då. Lägg över steken på ett fat, täck över och låt den vila 10 minuter.
  4. Sila skyn i en gryta och spara tomaterna. Blanda soja, majsena och ½ dl vatten i en kopp och rör ner i skyn. Hetta upp under omrörning och sjud 2-3 minuter. Lägg i tomaterna. Skiva steken och servera med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.