Uppdatera den traditionella söndagssteken med en senapsmarinaden och en vinsky med örter.
Instruktioner
- Blanda de två senapssorterna med vinäger i en skål och vispa ner oljan i en fin stråla. Späd ev med lite vatten - marinaden ska vara tjockflytande. Lägg steken i en grund form. Slå på marinad, täck och marinera två timmar i rumstemperatur eller över natten i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp steken ur marinaden och låt den rinna av. Hetta upp smör i en stor stekpanna på stark värme och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg steken i en ugnsfast form, täck med aluminiumfolie och stek i ugnen 30 minuter.
- Ta av foliet och tillsätt tomater, vin, persilja, lagerblad och rosmarin. Stek i ugnen ytterligare 40 minuter och ös steken då och då. Lägg över steken på ett fat, täck över och låt den vila 10 minuter.
- Sila skyn i en gryta och spara tomaterna. Blanda soja, majsena och ½ dl vatten i en kopp och rör ner i skyn. Hetta upp under omrörning och sjud 2-3 minuter. Lägg i tomaterna. Skiva steken och servera med såsen.
Publicerat den
15 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar