Jättegod, lättlagad och med få ingredienser blir detta en perfekt bjudrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett kryss i toppen på tomaterna och lägg dem i kokande vatten i 1-2 minuter och spola dem sedan i kallt vatten. Dra av skalet. skrapa bort kärnorna och skär fruktköttet i tärningar.
- Putsa köttet fritt från senor och fett. Värm oljan i en ugnstålig panna. Ställ den på spisen och lägg ner filén och stek den på stark värme i 2 minuter på varje sida. Vänd en gång. Flytta pannan till ugnen och låt den stå i 10 minuter tills den är färdig men fortfarande lite rosa i mitten. Ta upp filén och täck över den medan du gör såsen. Häll skyn från pannan i en kastrull.
- Lägg purjolök och vitlök i skyn och fräs i 2 - 3 minuter. Tillsätt tomat, basilika och crème fraiche eller gräddfil samt buljong. Låt det koka upp. Sjud på svag värme 5 minuter eller tills såsen reducerats och tjocknat. Skiva filén och servera den varm med basilikasåsen och någon god potatisrätt.
Publicerat den
15 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar