Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fläskfilé med basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod, lättlagad och med få ingredienser blir detta en perfekt bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett kryss i toppen på tomaterna och lägg dem i kokande vatten i 1-2 minuter och spola dem sedan i kallt vatten. Dra av skalet. skrapa bort kärnorna och skär fruktköttet i tärningar.
  2. Putsa köttet fritt från senor och fett. Värm oljan i en ugnstålig panna. Ställ den på spisen och lägg ner filén och stek den på stark värme i 2 minuter på varje sida. Vänd en gång. Flytta pannan till ugnen och låt den stå i 10 minuter tills den är färdig men fortfarande lite rosa i mitten. Ta upp filén och täck över den medan du gör såsen. Häll skyn från pannan i en kastrull.
  3. Lägg purjolök och vitlök i skyn och fräs i 2 - 3 minuter. Tillsätt tomat, basilika och crème fraiche eller gräddfil samt buljong. Låt det koka upp. Sjud på svag värme 5 minuter eller tills såsen reducerats och tjocknat. Skiva filén och servera den varm med basilikasåsen och någon god potatisrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.