Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt, inlagd strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God smörgåsmat

Ingredienser

Instruktioner

Lägg ättika, socker och vatten i en stor skål. Grovkrossa och tillsätt kryddpepparn. Rör om tills sockret är löst. Skär löken i tunna skivor. Klipp bort ryggfenorna på strömmingarna och skölj dem. Tork dem lite lätt och salta. Lägg ihop dem två och två och vänd dem i mjölet. Stek strömmingarna i smör, helst glorifierat som tål högre temperatur. Lägg dem direkt från stekpannan i lagen och varva dem med rödlöken. Täck skålen med plastfolie och låt den stå svalt över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.