Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt salt sill med gräddkokt lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en verkligt god husmanskost. Med andra ord en riktig delikatess

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt sillfileerna rinna av på hushållspapper. Vänd fileerna i vetemjöl. Doppa fileerna i lätt uppvispat ägg och vänd i ströbröd (klappa in ströbrödet ordentligt)
  2. Skala, dela och strimla löken.Fräs löken mjuk i två msk smör/margarin. Häll på grädden och låt koka ihop till en simmig sås.
  3. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Stek sillfileerna hastigt i en het panna i rikligt med smör/margarin och lägg över på ett serveringsfat
  4. Skeda upp den gräddkokta löken bredvid. Servera med skalpotatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.