Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt strömming med fänkålscrudité, brynt smör och rårörda lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förr fyllde man ofta strömmingen med dillsmör. Sjukt pilligt och inte mödan värt! Här får den istället marinera i en senapskräm, vilket ger en saftighet och fyllig smak som annars är svår att få till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. rör ihop senap, créme fraiche och dill i en bunke. Lägg i strömmingen och blanda ordentligt. Plasta bunken och ställ in i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
  2. Rårörda lingon: Blanda lingon och socker i en skål. Rör om då och då så att sockret löses upp.
  3. Vik de marinerade strömmingsflundrorna så skinnsidan kommer utåt. Vänd dem i rågmjöl.
  4. Fänkålscrudité: Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, citronskal och -juice samt ½ tsk salt.
  5. Hetta upp rapsolja och smör i en stor stekpanna. Lägg i strömmingen när smöret börjar tystna. Stek 1-2 minuter per sida. Salta på båda sidor.
  6. Lägg upp strömmingen på ett fat. Servera med fänkålscrudité, rårörda lingon, brynt smör, citronklyftor och gärna kokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.