Förr fyllde man ofta strömmingen med dillsmör. Sjukt pilligt och inte mödan värt! Här får den istället marinera i en senapskräm, vilket ger en saftighet och fyllig smak som annars är svår att få till.
Instruktioner
- Klipp bort ryggfenan på strömmingen. rör ihop senap, créme fraiche och dill i en bunke. Lägg i strömmingen och blanda ordentligt. Plasta bunken och ställ in i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
- Rårörda lingon:
Blanda lingon och socker i en skål. Rör om då och då så att sockret löses upp.
- Vik de marinerade strömmingsflundrorna så skinnsidan kommer utåt. Vänd dem i rågmjöl.
- Fänkålscrudité:
Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, citronskal och -juice samt ½ tsk salt.
- Hetta upp rapsolja och smör i en stor stekpanna. Lägg i strömmingen när smöret börjar tystna. Stek 1-2 minuter per sida. Salta på båda sidor.
- Lägg upp strömmingen på ett fat. Servera med fänkålscrudité, rårörda lingon, brynt smör, citronklyftor och gärna kokt färskpotatis.
Publicerat den
28 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar