Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt torsk på Italienska

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stekt torsk med underbar röra med soltorkade tomater, sardeller, basilika och kapris som serveras med ett krämigt blomkålsmos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär blomkålen i mindre buketter och koka också den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa ihop blomkålen och potatisen med en potatisstöt. Vispa ner crème fraichen med en ballongvisp så att moset blir fluffigt. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna, sardellerna, basilikan och vitlöken. Blanda med kaprisen och citronskalet. Krydda fisken och panera ev med vetemjölet. Hetta upp en klick smör i en medelvarm stekpanna och stek torsken gyllenbrun på bägge sidor.
  3. Servera fisken med blomkålsmoset och den italienska röran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.