Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora köttfärslimpan

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En stor, saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 - 10 minuter.
  2. Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Blanda ned havregryn, tomater och grönsaker i färsen. Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 - 1 1/2 timme eller tills färsen är genomgräddad.
  3. Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.