Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora pitabröd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Passa bröden noga i ugnen, gräddas de för länge blir de torra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader och häll över jästen, rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt och olivolja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta den i ca 5 minuter. Låt degen jäsa ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10 bitar. Forma bitarna till runda bullar. Kavla ut varje bit till rundlar ca ½ cm tjocka och ca 20 cm i diameter. Strö över sesamfrön och kavla in i bröden.
  4. Lägg bröden två och två på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 20-25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugn 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.