Passa bröden noga i ugnen, gräddas de för länge blir de torra.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader och häll över jästen, rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt socker, salt och olivolja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta den i ca 5 minuter. Låt degen jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10 bitar. Forma bitarna till runda bullar. Kavla ut varje bit till rundlar ca ½ cm tjocka och ca 20 cm i diameter. Strö över sesamfrön och kavla in i bröden.
- Lägg bröden två och två på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 20-25 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bröden mitt i ugn 8-10 minuter.
Publicerat den
26 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar