Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora smörgåstårtan

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En rejäl och matig smörgåstårta att bjuda på till vårens kalas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred 4 landgångsbröd med smörgåsmargarin. Lägg leverpastej på. Bred ännu en omgång landgångsbröd, men lägg dem med den bredda sidan nedåt. Bred även ovansidan.
  2. Lägg på osten. Bred ännu en omgång bröd på samma sätt. Lägg på skinkan. Bred den sista omgången bröd och lägg med den bredda sidan nedåt, mot skinkan.
  3. Blanda kesella och Kalles kaviar. Bred blandningen på alla sidor och ovanpå tårtan. Hacka persiljan och klappa in den på alla sidor. Hit kan tårtan förberedas.
  4. Rita streck med en kniv, diagonalt och tvärs över tårtan. Det är för att dekorationerna ska kunna läggas på i ett symmetriskt mönster. Skiva äggen och lägg på dem. Rulla laxskivorna till rosor och lägg på. Skiva gurkan tunt, använd osthyveln.
  5. Lägg gurkskivorna omlott och skruva till lite. Lägg på dem också. Klyfta tomaterna eller skär dem som rosor och lägg på. Skiva rädisorna eller skär dem som blommor och lägg på.
  6. Dekorera med dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.