- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Italiensk soppa med äggklimp.
Snabblagad soppa som är svår att misslyckas med.
Mycket populär i Rom
Instruktioner
- Vispa äggen till skum.
Rör med kraftiga tag ner den nyrivna osten, 1 1/4 kall buljong, lite nyriven muskotnöt och 1 krm salt.
- Koka upp resten av buljongen i en kastrull.
- Ta av kastrullen från plattan och låt äggmassan rinna ner i den under ständig omrörning.
- Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
- Rör kraftigt med vispen tills det bildas små äggklimpar. Smaka eventuellt av med peppar.
- Servera soppan genast så att äggklimpen inte förlorar sin spänst.
Gott med rostat bröd till.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar