Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stracciatella alla Romana

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Italiensk soppa med äggklimp. Snabblagad soppa som är svår att misslyckas med. Mycket populär i Rom

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen till skum. Rör med kraftiga tag ner den nyrivna osten, 1 1/4 kall buljong, lite nyriven muskotnöt och 1 krm salt.
  2. Koka upp resten av buljongen i en kastrull.
  3. Ta av kastrullen från plattan och låt äggmassan rinna ner i den under ständig omrörning.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
  5. Rör kraftigt med vispen tills det bildas små äggklimpar. Smaka eventuellt av med peppar.
  6. Servera soppan genast så att äggklimpen inte förlorar sin spänst. Gott med rostat bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.