Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimmelbiffgryta, smalmat

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fredagsgryta. Kanongod, den gör jag ofta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Skölj och strimla paprika, skiva svamp. Bryn köttet i margarin. Tillsätt skivad purjolök, paprika, svamp och pressad vitlök. Låt fräsa någon minut.
  2. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde. Låt småkoka på medelvärme ca 5 minuter. Smaka av med senap, soja, salt och peppar.
  3. Servera med pasta eller ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • bjuranna 15 mars 2009

    Det här var gott! Det blev inte så mycket sås, men lagom krämigt tycker jag. Ganska uttalad senapssmak. Ett stort plus att den är så kalorisnål! Bifogar en bild också.

  • maggi 24 april 2009

    Detta var en verkligt god och spännande maträtt. Tog även i en squasch. Blev upp skattat av hela familjen. Kommer att göra den igen.

  • ellaclara 21 oktober 2009

    Väldig god!!! Smakade som Kina take away. Kommer absolut göra den igen

  • catlover 1 november 2009

    Ja då är söndagslunchen avklarad och det blev en fullpoängare igen. MUUUUUUUUUMS.

  • baylando 20 januari 2010

    Supergod gryta!!! Kommer absolut att göra den flera gånger

  • Monika46 20 februari 2010

    Verkar supergod, skall absolut prova detta recept, betyg kommer...

  • Ekorrungen 18 april 2010

    Detta recept var kanongott! Visst kan man äta gott när man är VV:are. 5+++ för mej. Har redan gjort den 1 ggn förut. Tack så jättemycket!

  • MosterA 25 september 2010

    Tack för ett bra receptet! Detta var en väldigt god gryta som jag absolut kommer göra många gånger till.

  • sjuttiotalist 28 januari 2011

    Jättesmarrigt! Tack för ett bra recept som kommer att användas många gånger framöver! :)

  • KnasNenne 16 juli 2012

    jätte gott var det...men jag hoppar nog över senapen nästa gång.....tror det blir godare utan...men super gott ändå..:)

  • Niklas 8 november 2018

    Ett tips är att möra lövbiffen dagen innan med bikarbonat så den blir sådär mör som den blir på thairestaurangen. Strimla biffen, lägg i en skål och blanda i lite rapsolja, salt, peppar, citronsaft, soja, vitlök, sambal och rikligt med bikarbonat. Låt stå över natten. Eftersom du redan haft vitlök och soja i så kan man hoppa över det i ingredienslistan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.