Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming panerad i havrekli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spröda strömmingfiléer som serveras med quinoa, kumquats och fikon. GI-vänlig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll havrekli i en vid djup tallrik och salta och peppra. Klipp av ryggfenan på strömmingen och pensla med olivolja på båda sidor. Doppa dem i havreklin och lägg dem på en smord plåt, eller bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och låt stå ca 25 minuter, vänd efter halva tiden.
  3. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Skär vitkålen i tunna strimlor, lägg i en skål tillsammans med skivad kumquats och fikon i klyftor. Häll på olja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Smaksätt även quinoan med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.