Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strösselkakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Barnens favoriter på barnkalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt smöret och sirapen och arbeta ihop till en deg.
  2. Blanda i strösslet. Ta ur degen ur bunken. Forma degen till en rulle på ca 4 cm. Ställ den svalt i kylskåpet i ca 30 minuter.
  3. Ta ut degen och skär ½ cm skivor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Tryck i en nonstop i var kaka.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200 º i 6 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • pussel83 10 november 2008

    När ska sirapen i? Räknas väl inte som torr ingrediens? Låter helsmarrigt! Måste testas!

  • klops 4 februari 2009

    barnen tyckte de blev kanon...min dotter ska ha dem på sitt kalas till helgen.

  • mahatma 14 mars 2010

    Jättegoda kalaskakor. Dessutom färgglada och tilltalande för alla barn, stora som små!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.