Denna luftiga, porösa och friska efterrätt passar utmärkt efter en lätt huvudrätt. Den är mycket lätt att lyckas med.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda sedan ner citronskalet.
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggulorna och blanda dem med 1/3 av den hårt vispade äggvitan till en porös smet. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan i smeten. Sikta över mjölet och vänd ner i smeten.
- Smält matfettet i en grund ugnsfast form. Häll äggsmeten i formen och forma 4 upphöjningar.
- Ställ in formen mitt i ugnen och baka 8-10 minuter tills smeten är gyllengul.
- Smeten ska inte vara helt genombakad utan den ska förbli krämig i mitten. Strö över florsocker, ett par blad citronmeliss och servera genast.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar