Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sufflé från Salzburg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna luftiga, porösa och friska efterrätt passar utmärkt efter en lätt huvudrätt. Den är mycket lätt att lyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda sedan ner citronskalet.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggulorna och blanda dem med 1/3 av den hårt vispade äggvitan till en porös smet. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan i smeten. Sikta över mjölet och vänd ner i smeten.
  3. Smält matfettet i en grund ugnsfast form. Häll äggsmeten i formen och forma 4 upphöjningar.
  4. Ställ in formen mitt i ugnen och baka 8-10 minuter tills smeten är gyllengul.
  5. Smeten ska inte vara helt genombakad utan den ska förbli krämig i mitten. Strö över florsocker, ett par blad citronmeliss och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.