Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod och enkel auberginegratäng

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är ett kanonrecept som är enkelt och snabbt som jag kom på när en bit av julskinkan blev över.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen i halvcentimeter tjocka skivor. Salta dem på bägge sidor och låt ligga ca 10-15 minuter så att vätskan dras ut. Blanda Creme fraiche med Sambal oelek efter smak. Skiva skinkan. Torka av auberginen ordentligt med hushållspapper. Smörj en form och lägg ett lager med aubergine i botten. Lägg på skinkskivorna och klicka på en klutt cremefraiche. Lägg på nästa lager med aubergine, skinka och cremefraiche. Avsluta med en aubergineskivor, toppa med vad som finns kvar av cremefraichen och strö riven ost över. Skjuts med den in i ugnen ca 15 minuter tills osten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.