- Serverar: 4 portioner
- Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut
Saftiga, nyttiga baguetter till maten eller utflykten
Instruktioner
- Vetesurdeg:
Vispa 3 dl mjöl och 3 dl vatten- täck och låt stå 2 dygn i rumstemperatur.
Rör ner 2 dl mjöl och 2 dl vatten- täck över och låt ståi 1 dygn.
Hållbarhet 3-4 veckor i kyl. Täck bara över surdegen i kylen och rör om var tredje dag.
Degen förnyas lätt genom att tillsätta nån dl mjöl och nån dl vatten.
- Blanda havremjöl, rågkross, vetekross, vetegroddar och linfrön.
Koka upp vattnet och häll över blandningen.
Blanda så allt skållas.
- Häll i surdegen och rör om ordentligt.
Blanda ner socker,jäst, vetemjöl och salt. Ev mer mjöl till knådningen.
Knåda ihop och låt jäsa 15 min.
- Dela i 4 bitar och rulla till 4 längder.
Lätt på plåt och jäs 3-4 timmar beroende på inomhus temperatur.
- Grädda i ugnen 220 grader i ca 20 min.
Låt svala på gallar UTAN duk.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar