Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegs baguetter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Saftiga, nyttiga baguetter till maten eller utflykten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vetesurdeg: Vispa 3 dl mjöl och 3 dl vatten- täck och låt stå 2 dygn i rumstemperatur. Rör ner 2 dl mjöl och 2 dl vatten- täck över och låt ståi 1 dygn. Hållbarhet 3-4 veckor i kyl. Täck bara över surdegen i kylen och rör om var tredje dag. Degen förnyas lätt genom att tillsätta nån dl mjöl och nån dl vatten.
  2. Blanda havremjöl, rågkross, vetekross, vetegroddar och linfrön. Koka upp vattnet och häll över blandningen. Blanda så allt skållas.
  3. Häll i surdegen och rör om ordentligt. Blanda ner socker,jäst, vetemjöl och salt. Ev mer mjöl till knådningen. Knåda ihop och låt jäsa 15 min.
  4. Dela i 4 bitar och rulla till 4 längder. Lätt på plåt och jäs 3-4 timmar beroende på inomhus temperatur.
  5. Grädda i ugnen 220 grader i ca 20 min. Låt svala på gallar UTAN duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.