- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En jättegod kombination av salt, lite sött och lite surt.
Ett recept som gått i familjen 3 generationer.
Brukar själv göra ett litet hål i potatismosen på tallriken där jag lägger i surkålen.
Sedan slår jag över blandningen av smör och fläsktärningar och rör ihop det.
Instruktioner
- Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Slå surkålen i en kastrull med lite vatten och låt småputtra i en halv timme
- Under tiden som potatisen kokar, gör i ordning fläsket.
- Skär sidfläsket i tärningar. Gör dom gärna cirka 2 x 2 cm eftersom dom krymper en hel del när man steker dom.
Knaperstek fäsktärningarna och smält mycket smör i samband med stekningen, eftersom smöret och fläsktärningarna används som sås.
- Gör färdigt moset genom att mosa och smaksätta med salt, peppar, smör och mjölk.
- Färdigt att servera, men akta er för det varma smöret, i synnerhet om det finns små barn i närheten.
Smält fett är alltid en liten fara.
.
Publicerat den
22 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar