Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surkål med stekt rökt sidfläsk och potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En jättegod kombination av salt, lite sött och lite surt. Ett recept som gått i familjen 3 generationer. Brukar själv göra ett litet hål i potatismosen på tallriken där jag lägger i surkålen. Sedan slår jag över blandningen av smör och fläsktärningar och rör ihop det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Slå surkålen i en kastrull med lite vatten och låt småputtra i en halv timme
  3. Under tiden som potatisen kokar, gör i ordning fläsket.
  4. Skär sidfläsket i tärningar. Gör dom gärna cirka 2 x 2 cm eftersom dom krymper en hel del när man steker dom. Knaperstek fäsktärningarna och smält mycket smör i samband med stekningen, eftersom smöret och fläsktärningarna används som sås.
  5. Gör färdigt moset genom att mosa och smaksätta med salt, peppar, smör och mjölk.
  6. Färdigt att servera, men akta er för det varma smöret, i synnerhet om det finns små barn i närheten. Smält fett är alltid en liten fara. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.