Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sushirullar med avokado, gurka och rökt fisk

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Sushirullar som skärs i bitar heter Maki på Japanska. Lika goda som vackra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset noga i ljummet vatten, koka upp vattnet. Lägg riset i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka på svag värme under lock enligt anvisning på förpackningen. Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 minuter. Blanda i vinäger, socker och salt och låt riset svalna.
  2. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna klyftor. Skär gurkan i tunna strimlor och fisken i tunna strimlor. Lägg ut 4 bitar plastfolie, ca 30x40 cm på arbetsbänken. tryck ut 1/4 av riset till ca ½ cm tunn platta, ca 25 x 15 cm på varje plastfoliebit.
  3. Fördela strimlor av avokado, gurka och fisk längs med den ena långsidan på riset. Rulla ihop med hjälp av plastfolien till fasta rullar. Låt rullarna ligga i kylen ca 30 minuter.
  4. Skär varje rulle, genom plastfolien i 8 bitar. Ta bort plasten och rulla bitarna i sesamfrön eller stenbitsrom. Ställ bitarna på högkant och servera dem med Gari.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.