Sushirullar som skärs i bitar heter Maki på Japanska.
Lika goda som vackra.
Instruktioner
- Skölj riset noga i ljummet vatten, koka upp vattnet.
Lägg riset i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka på svag värme under lock enligt anvisning på förpackningen.
Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 minuter.
Blanda i vinäger, socker och salt och låt riset svalna.
- Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna klyftor. Skär gurkan i tunna strimlor och fisken i tunna strimlor.
Lägg ut 4 bitar plastfolie, ca 30x40 cm på arbetsbänken.
tryck ut 1/4 av riset till ca ½ cm tunn platta, ca 25 x 15 cm på varje plastfoliebit.
- Fördela strimlor av avokado, gurka och fisk längs med den ena långsidan på riset. Rulla ihop med hjälp av plastfolien till fasta rullar. Låt rullarna ligga i kylen ca 30 minuter.
- Skär varje rulle, genom plastfolien i 8 bitar. Ta bort plasten och rulla bitarna i sesamfrön eller stenbitsrom.
Ställ bitarna på högkant och servera dem med Gari.
Publicerat den
26 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar