Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sushmas marinerade kycklingvingar

 
Skriv ut

I ungdomen förmånen att jobba hos en Indisk kvinna som var helt otrolig i köket. Hon lärde mig allt hon kunde. Hon gjorde en marinerad kyckling som jag blev galen i men missade att ta recept. Under ett besök här hos mig för något år sedan försökte hon återskapa sitt recept utifrån min beskrivning. Ingredienserna hittar ni i asiatbutiker. Här kommer det;

Ingredienser

Instruktioner

Ta bort skinnet på klubborna eller vingarna så gott det går. Om man tar ett hushållspapper och greppar om skinnet på klubborna så bruker det gå lättare att dra av. Blanda alla ingredienser och häll över kycklingvingar eller klubbor i en plastpåse och marinera. Ju längre ju bättre men minst någon timme. Stek i ugnen eller grilla på grillen och pensla då på mer av marinaden under grillningens gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.