Vegetariska fritters med mycket gott i sig. Goda att servera tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och en krispig sallad. Bra sätt att äta bönor eller kikärter för nybörjare. Passar även som pålägg på smörgåsen!
Instruktioner
- Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen och låt koka i 10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
- Stek svamp, lök, chili, timjan och salt i olivolja. Löken ska svettas men inte ta färg. Blanda ihop chiafrön och vatten i en liten skål och låt svälla i 5 minuter. Rör runt ett par gånger.
- Mixa ihop gryn och kikärter i en matberedare. Blanda ihop samtliga ingredienser i en stor skål och ställ gärna smeten i kylen i någon timme.
- Forma smeten till 16 runda puckar. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme och stek dina fritters på varje sida i 5 minuter tills ytan är krispig och gyllenbrun.
Publicerat den
15 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar