Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamp- och olivfritters

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Vegetariska fritters med mycket gott i sig. Goda att servera tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och en krispig sallad. Bra sätt att äta bönor eller kikärter för nybörjare. Passar även som pålägg på smörgåsen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen och låt koka i 10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
  2. Stek svamp, lök, chili, timjan och salt i olivolja. Löken ska svettas men inte ta färg. Blanda ihop chiafrön och vatten i en liten skål och låt svälla i 5 minuter. Rör runt ett par gånger.
  3. Mixa ihop gryn och kikärter i en matberedare. Blanda ihop samtliga ingredienser i en stor skål och ställ gärna smeten i kylen i någon timme.
  4. Forma smeten till 16 runda puckar. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme och stek dina fritters på varje sida i 5 minuter tills ytan är krispig och gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.