Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfrestelse med bacon och persilja

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härligt höstlig köttfärslimpa med en topping på bacon och färsk svamp, njut av den till ugnsstekta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 min.
  2. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar, enbär och persilja. Rör färsen smidig. Forma till en limpa och lägg den på ett ugnssäkert fat.
  3. Grönsaker: Tvätta potatisarna och skär i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och dela morötterna och löken. Strö potatis och grönsaker runt limpan. Tillaga alltsammans i nedre delen av ugnen på 225º ca 50 minuter. Vid 70º innertemperatur är limpan klar.
  4. Topping: Strimla baconet. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek först baconet och därefter svampen i baconfettet. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Skiva limpan och strö toppingen över. Garnera gärna med persilja. Servera med de ugnsstekta grönsakerna och brunsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.