Den här rätten är garanterat god!
Instruktioner
- Dela filéerna i 6 bitar. Putsa dem fria från senor. Snitta en längsgående ficka i varje filé. Skala och finhacka löken. Fräs i smör med den grovhackade svampen. Krydda. Mixa till en röra och låt svalna.
- Fyll filéerna med svampröran. Skölj sex kål/mangoldblad. Förväll dem i kokande vatten tills de är mjuka.
- Finhacka zucchini och aubergine. Fräs i olja med vitlök. Krydda. Låt svalna och blanda ut med yoghurt. Lägg en klick på salladsbladen och vik ihop till knyten. Lägg skarvarna nedåt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv potatisen och rotfrukterna grovt. Fräs potatis och rotfrukter i olja med örter, salt och peppar. Låt svalna något. Rör ner äggulorna.
- Kavla ut smördegen, ca 18x20cm. Lägg på potatisfräset på ena hälften av varje smördegsplatta. Vik över andra halvan över fyllningen och forma till "limpor". Grädda i ca 25 min.
- Bryn filéerna så att de får färg. Krydda. Låt filéerna eftersteka 10-20 min. i ugnen i 150 grader.
- Låt köttet vila i folie 5 min. före servering. Gör en sky av stekspadet, ca 3 dl och 5 stötta enbär. 1 lagerblad, 1 krm citrontimjan och 1/2 buljongtärning. Koka ihop och red med 1-2 msk maizena + vatten.
- Skär smördegsröstin på tvären och lägg på varma tallrikar (värmda i micron). Skär filéerna så att man ser fyllningen och lägg ovanpå röstin. Toppa med yoghurtknyten och häll på lite sky.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.