Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfylld skocka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Svamp och skocka. Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Beräkna en skocka per person. Bryt av stjälken, då får du med trådarna och botten blir mjällare. Koka upp så mycket vatten i en kastrull att skockorna får gott med plats. Salta lätt och sjud skockorna under lock. När de ytterst bladen lossnar lätt är skockorna färdiga. Beräkna 40-45 min, låt skockorna rinna av. Ta sedan bort skägget och de yttersta bladen.
  3. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs den sedan i smör i en kastrull tills vätskan kokat in. Pudra över mjölet och späd med grädde och buljong. Låt koka i ca15 min, under ständig omrörning. Krydda med salt , vitpeppar och vinet. Ställ skockorna i en ugnsfast smord form. Lägg i stuvningen och strö över osten. Gratinera i ca 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.