Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna läckra svamprätt har smaksatts med sur grädde. Receptet torde vara av ryskt ursprung.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa den färska svampen (och förväll den om så behövs) el. blötlägg den salta svampen. Finhacka svampen och löken. Bryn fläsktärningarna med smör i en stekpanna. Tillsätt svamparna och löken. Koka tills svampsaften har avdunstat och svamparna har fått lite färg. Tillsätt vetemjölet. Blanda väl. Mjölet får koka upp men ej brynas. Tillsätt mjölken och koka sakta 10 min. Tillsätt den sura grädden eller gräddfilen. Smaksätt med vitpeppar. Smaka av med salt. Serveras med potatis och mörkt bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.