Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartbröd - ett mörkt bröd med söt skorpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Laktosfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en avlång form med laktosfritt smör och ställ åt sidan.
  2. Värm upp filen till max 37 grader. Blanda jästen med filen. Tillsätt alla ingredienser och rör ihop till en rätt kladdig deg.
  3. Lägg degen i den smorda formen. Låt jäsa under en duk i 40 minuter. Grädda i 190 grader under 40 minuter.
  4. Tag ut brödet ut ugnen och lyft ut det ur formen. Pensla med en blandning av honung, mörk sirap, kaffe och smör (1 msk av var). Lägg tillbaka brödet i formen och grädda ytterliggare i 5-10 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.