Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartpepparstekt oxfilé med päronkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet fritt från senor och dela i lagom tjocka bitar, 2-3 bitar/person. Salta och krydda rikligt med svartpeppar. Stek i smör och servera med rosa kärna.
  2. Päronkompott: Skala och skär päronen i mindre bitar. Hacka löken. Fräs lök och päron i smör. Tillsätt 2 msk vatten och koka mjukt.
  3. Parmesanflarn: Riv parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Strö den i fyra omgångar i varm teflonpanna. Låt smälta och dra åt sidan. Tag upp när flarnet svalnat.
  4. Sås: Koka upp grädden. Strimla basilikan och tillsätt. Salta och peppra.
  5. Skala potatisen och skär den i små fina tärningar. Bryn i smör. Salta och peppra.
  6. Fördela potatistärningarna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med päronkompotten och slå såsen runt. Dekorera med parmesanflarn.
  7. Servera en valfri grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.