Putsa köttet fritt från senor och dela i lagom tjocka bitar, 2-3 bitar/person. Salta och krydda rikligt med svartpeppar. Stek i smör och servera med rosa kärna.
Päronkompott:
Skala och skär päronen i mindre bitar. Hacka löken. Fräs lök och päron i smör. Tillsätt 2 msk vatten och koka mjukt.
Parmesanflarn:
Riv parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Strö den i fyra omgångar i varm teflonpanna. Låt smälta och dra åt sidan. Tag upp när flarnet svalnat.
Sås:
Koka upp grädden. Strimla basilikan och tillsätt. Salta och peppra.
Skala potatisen och skär den i små fina tärningar. Bryn i smör. Salta och peppra.
Fördela potatistärningarna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med päronkompotten och slå såsen runt. Dekorera med parmesanflarn.