Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsglaserad kyckling med sparrissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklinglår glaserade med nyplockade svarta vinbär och sirapsytan blir underbart sötkrispig. Tillsammans med sparrissalladen är det en given grillmåltid vilken sommardag som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glaze: Koka upp vinbär, sirap, vatten och peppar i en kastrull. Mixa med stavmixer och låt sjuda till en simmig konsistens i 3-4 minuter.
  2. Salta kycklingen och grilla på direkt värme till fin färg. Lyft över på indirekt värme efter ca 15 minuter. Pensla med glazen och grilla under lock tills innertemperaturen är 82 grader intill benet. Pensla med glazen under grillningen ungefär var 5:e minut.
  3. Sparrissallad: Skala sparrisen om den är grov. Hyvla den och rädisorna tunt, gärna på mandolin. Ansa och skiva salladslökarna tunt. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ihop citronskal och olivolja och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner sparris, salladslök och rädisor och låt marinera minst 15 minuter. Vänd ner ärtskotten vid servering.
  4. Servera kycklingen med sparrissallad och potatissallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.