Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsmarinerade kalvkottletter med vinbärssmörsås och färskpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott som bara den med vinbär och kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillbehör: Färskpotatism sallad på machésallad, romansallad, sockerärter, spetspaprika, rädisor, salladslök och persilja.
  2. Blanda svartvinbärssaft, soja, olja och balsamvinäger till marinaden. Hacka vitlök och chili grovt och blanda även ner detta.
  3. Lägg ner kalvkotletterna i marinaden, vänd runt det så de blir täckta av marinad. Ställ skålen med kött och marinad i kylen och låt stå några timmar eller gärna över natten.
  4. Smält smöret och vispa ner vitlök, senap, svart vinbärssaft, kalvfond, vatten, vinäger och soja. Koka upp, red med maizena utrört i lite vatten och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Ta upp köttet ur marinaden och torka av det. Krydda med salt och vitpeppar. Stek eller grilla köttet några minuter på varje sida. Tiden varierar beroende på tjocklek och hur genomstekt man vill ha köttet. Servera kalvkotletterna med såsen, kokt färskpotatis och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.