Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syndigt god äppelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En äppelkaka som vare sig är snabb att göra, kalorifattig eller helt gratis, men ändå värd all möda i världen. Fann receptet i den lokala tidningen Östgöta Correspondenten för 13 år sedan och den måste göras minst en gång varje höst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 175 C och smörj en stor rund form med höga kanter.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Blanda med kanel och ställ åt sidan tills vidare.
  3. Mal mandeln både söt och bitter. Rör ihop med ströbröd, vetemjöl och bakpulver. Smält smöret och ställ det att svalna.
  4. Under tiden vispar du ägg och socker vitt och pösigt. Häll i smöret och och rör ner de torra ingredienserna plus grädden. Till sist rör du ner äppelskivorna och häller smeten i formen.
  5. Grädda i 60 minuter. Servera ljummen med kall vaniljsås eller kall med ljummen sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.