Den här syrliga citronkakan har en härligt mjuk och krämig insida.
En riktig godsak som dessutom håller sig fräsch i flera dagar!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn.
Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv skalet från citronen och pressa ut saften (cirka 1/2 dl).
Blanda ner skal och saft i äggsmeten.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Rör till sist ner matfettet.
- Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
- Grädda citronkakan på galler i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter.
Kakan ska vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen. Den stabiliserar sig något under tiden den svalnar.
- Ta den kalla kakan ur formen. Garnera med siktat florsocker och lite rivet citronskal eller bär.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar