Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig citronkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här syrliga citronkakan har en härligt mjuk och krämig insida. En riktig godsak som dessutom håller sig fräsch i flera dagar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv skalet från citronen och pressa ut saften (cirka 1/2 dl). Blanda ner skal och saft i äggsmeten.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör till sist ner matfettet.
  4. Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
  5. Grädda citronkakan på galler i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter. Kakan ska vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen. Den stabiliserar sig något under tiden den svalnar.
  6. Ta den kalla kakan ur formen. Garnera med siktat florsocker och lite rivet citronskal eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.