- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Om du marinerar kycklingen över natten tar det dig inte lång tid att laga denna gryta. Den syrliga marinaden använder du som sås.
Instruktioner
- Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i en form. Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda kryddorna och rör ned 1 tsk av blandningen i marinaden. Häll marinaden över kycklingen, täck över och låt kycklingen marinera i kylskåp ett par timmar eller över natten.
- Skiva lök och paprika. Smält matfettet i en stor stekpanna och bryn lök och paprika tills det är mjukt. Ta upp grönsakerna.
- Ta upp köttet ur marinaden. Strö resten av kryddblandningen över kycklingen och bryn den i pannan tills den fått färg. Blanda ned lök och paprika. Blanda 2 dl av marinaden med maizena och häll redningen i pannan. Låt småsteka under lock ca 10 minuter.
- Smaka av kycklingen och garnera med tomat och citron. Servera grytan.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar