Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Om du marinerar kycklingen över natten tar det dig inte lång tid att laga denna gryta. Den syrliga marinaden använder du som sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i en form. Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda kryddorna och rör ned 1 tsk av blandningen i marinaden. Häll marinaden över kycklingen, täck över och låt kycklingen marinera i kylskåp ett par timmar eller över natten.
  2. Skiva lök och paprika. Smält matfettet i en stor stekpanna och bryn lök och paprika tills det är mjukt. Ta upp grönsakerna.
  3. Ta upp köttet ur marinaden. Strö resten av kryddblandningen över kycklingen och bryn den i pannan tills den fått färg. Blanda ned lök och paprika. Blanda 2 dl av marinaden med maizena och häll redningen i pannan. Låt småsteka under lock ca 10 minuter.
  4. Smaka av kycklingen och garnera med tomat och citron. Servera grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.