Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Systrarna Eisenmans gelégodis

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kan det här vara något för "Valentines day"...prova att göra eget gelégodis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja in formarna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Blanda glukos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka över medelhög värme till 122 grader.
  3. Värm under tiden de urkramade gelatinbladen med ca 2 msk vatten långsamt i en kastrull och rör försiktigt tills gelatinet är helt upplöst. Observera att gelatinet absolut inte får koka.
  4. Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet, aromen samt några droppar färg.
  5. Låt temperaturen sjunka till ca 70 grader. Fyll sedan formarna med massan.
  6. Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natten.
  7. Rulla sedan gelébitarna i strösocker. Gillar du sura godisbitar kan du blanda lite citronsyra i sockret som du rullar bitarna i. Eller strunta i socker och stryk i stället lite matolja på gelébitarna så klibbar de inte.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.