Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

T-benstek med bakad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förgyll grillfesten med en äkta amerikansk T-benstek. Namnet kommer av att benet i köttet ser ut som ett T. Du kan förstås också steka köttet i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen. Stick några hål i dem så att de inte exploderar i ugnen. Lägg dem i en långpanna.
  2. Lägg köttet på ett galler eller i långpanna, krydda med lite peppar. Sätt in köttet med potatisen i ugnen. Potatisen kan du lägga direkt på gallret. Strö lite salt på potatisen.
  3. Låt allt steka ca 40 minuter. Vänd köttet efter halva tiden. Öka tiden på varje sida några minuter om du önskar ett mera genomstekt kött. Ta ut köttet och låt det vila ca 15 minuter.
  4. Blanda smör, persilja och örtsalt. Om du gör en större sats persiljesmör kan du rulla in det i smörgåspapper och lägga i kylen. Ta fram smöret när potatisen är klar. Gör ett snitt i potatisen och stoppa ner en skiva smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.