Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacos al pastor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Pulled Pork smaksatt med karamelliserad ananas och ancho, det vill säga rökt chili som ger både hetta och en liten sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla kryddor med 1 tsk salt. Gnid in köttet med kryddblandningen runt om. Häll av och hacka ananasen.
  3. Skiva chilin tunt. Stek ananas och chili i 1 msk smör i en stekpanna tills den får lite färg.
  4. Lägg i en ugnssäker form. Lägg på köttet och täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen i ca 2 timmar.
  5. Ta ut och ös köttet med ananassåsen. Sänk värmen till 125 grader och baka ytterligare ca 2 timmar, tills köttet är mört.
  6. Skala, dela och finhacka silverlöken. Dra isär köttet och blanda med såsen i formen. Smaka av med salt.
  7. Servera köttet med majstortillas, lök, limeklyftor, koriander, salsa och majs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.