Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Täckta nöt och chokladkakor

 
Skriv ut

Goda, enkla att baka och oemotståndliga med sitt nötiga chokladlock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 12 kakor
  2. Förvärm ugnen till 150 grader. Blanda de första 10 ingredienserna i en skål. Tillsätt försiktigt oljan, 1 msk i taget och rör om tills dess att blandningen blir till en mjuk, smulig deg.
  3. Dela upp den i 12 lika stora delar och rulla dem till bollar och placera ut på på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 12 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna.
  4. Ta ut kakorna och låt dem svalna på galler. Smält apelsinchokladen under omrörning i en skål över vattenbad. Doppa kakornas ovansida i den smälta chokladen och låt stelna på galler i ca 10 minuter. Smält under tiden den vita chokladen i en skål över vattenbad. Använd en kniv eller sked för ringla den vita chokladen över kakorna, låt stelna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.