Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med kalkon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en underbar pastarätt med vitaminrika grönsaker och ett mört kalkonkött. Den smaksätts med en ljuvlig pesto gjord på persilja och basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta av bladen från basilika- och persiljekvistarna. Lägg i en mixer eller matberedare. Skala och pressa vitlöken och lägg den i mixern.
  2. Tillsätt nötterna, hälften av osten, 1 krm salt och 1 nypa peppar och mixa till en slät pesto. Droppa ner 1 msk olivolja medan du mixar och tillsätt crème fraîche.
  3. Skala morötterna och ansa zucchinin. Skär morötterna och zucchinin i långa skivor på längden med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Ansa salladslöken och skär den vita och den gröna delen var för sig i ringar. Skölj kalkonfilén under rinnande vatten, torka av med hushållspapper och skär i tunna strimlor.
  4. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i tagliatellen och koka enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av i ett durkslag och spola under rinnande kallt vatten.
  5. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna medan pastan kokar. Lägg i kalkonköttet och bryn det runtom. Tillsätt det vita av salladslöken och låt det bli lätt brynt. Häll på hönsbuljong och rör ner peston. Blanda ner grönsaksskivorna, lägg på locket och låt sjuda cirka 8 minuter. Låt den gröna delen av salladslöken koka med den sista minuten. Blanda pastan med köttet och grönsakerna, och värm upp. Lägg upp på fyra förvärmda tallrikar, strö över resten av osten och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.