Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoorikryddad kyckling med saffransris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mängden tandoorikrydda kan minskas något, för den som inte gillar så stark mat. Tips: Det finns en rad olika blandingar med nötter och torkad frukt. Här passar en med salta nötter och syrliga bär bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 º. Skär varje kycklingfilé i 3 strimlor på längden. Blanda tandoorimix och vatten i en skål. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen. Lägg sedan över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 10 minuter, tills innertemperaturen visar 68 º.
  2. Koka bulgur i vatten, hönsbuljongen och saffran engligt anvisningarna på paketet. Skär paprikan i strimlor. Blanda bulgur, paprika och nötter på ett stort fat. Servera med kyckling och matyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.