Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakilax med katrinplommon och citruskål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Plommon och teriyakisås passar perfekt ihop med citrussallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200º.
  3. Lägg katrinplommonen i kallt vatten ca 10 minuter. Skär laxen i 4 bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Halvera katrinplommonen och strö dem över fisken. Häll över marinaden och krydda med peppar. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Ta till vara all saft. Blanda apelsinsaften med olja, salt och peppar.
  5. Blanda kål, apelsinklyftor och pumpakärnor och häll över dressingen. Servera laxen med katrinplommon och sky, ris och kål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.