Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Thaibiff sallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och marinera ca 30 min i Teriyaki marinad och soja. Stek köttet medium i grill- eller stekpanna, ca 55C på termometern. Låt svalna och skär det kalla köttet i tunna skivor/strimlor.
  2. Blanda schalottenlök, vitlök, chili, koriander, fisksås, limejuice och socker till en slät sås, lättast med mixer eller stavmixer. Skär tomater i tunna klyftor, gurka och purjolök i tunna stavar, purjolök i tunna skivor. Dela sockerärtorna på mitten och strimla isbergssalladen. Lägg köttet i en rymlig bunke och blanda försiktigt med den mixade såsen samt alla grönsakerna utom salladen.
  3. Lägg sallad som en bädd på ett uppläggningsfat, arrangera kött- och grönsaksblandningen med sås ovanpå, garnera gärna med limeklyftor och färska örter.
  4. Tips: Det går utmärkt att byta ut biffen mot kyckling, kalkon eller annat mört kött. Grönsakerna kan också varieras efter smak och säsong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.