Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och marinera ca 30 min i Teriyaki marinad och soja. Stek köttet medium i grill- eller stekpanna, ca 55C på termometern. Låt svalna och skär det kalla köttet i tunna skivor/strimlor.
Blanda schalottenlök, vitlök, chili, koriander, fisksås, limejuice och socker till en slät sås, lättast med mixer eller stavmixer. Skär tomater i tunna klyftor, gurka och purjolök i tunna stavar, purjolök i tunna skivor. Dela sockerärtorna på mitten och strimla isbergssalladen. Lägg köttet i en rymlig bunke och blanda försiktigt med den mixade såsen samt alla grönsakerna utom salladen.
Lägg sallad som en bädd på ett uppläggningsfat, arrangera kött- och grönsaksblandningen med sås ovanpå, garnera gärna med limeklyftor och färska örter.
Tips: Det går utmärkt att byta ut biffen mot kyckling, kalkon eller annat mört kött. Grönsakerna kan också varieras efter smak och säsong.