En lite kryddig sås men ack så god, den är även som kall.
Instruktioner
- Hacka ingefäran, löken och vitlöken fint.
- Häll i lite olja i en panna och fräs lök, ingefära och vitlöken lite, tills ni känner det börjar lukta gott. Får inte bli bränt.
- Dra av pannan från plattan
- Tillsätt kokosmjölken, jordnötsmöret, chili, råsocker, msg och en gnutta salt.
Sänk värmen och ställ tillbaka pannan och rör om tills jordnötssmöret har löst upp sig.
- TIPS: Finns inte jordnötssmör med nötbitar i går det bra att ta vanliga salta jordnötter och krossa lite och ha i. Behöver ej minska på antalet msk jordnötssmör.
- Det går även att byta ut torkade chili mot sambal oelek men ta då en halv tsk mer. Låt den gärna stå ett tag och värm upp den innan servering.
Publicerat den
2 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar