Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite kryddig sås men ack så god, den är även som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ingefäran, löken och vitlöken fint.
  2. Häll i lite olja i en panna och fräs lök, ingefära och vitlöken lite, tills ni känner det börjar lukta gott. Får inte bli bränt.
  3. Dra av pannan från plattan
  4. Tillsätt kokosmjölken, jordnötsmöret, chili, råsocker, msg och en gnutta salt. Sänk värmen och ställ tillbaka pannan och rör om tills jordnötssmöret har löst upp sig.
  5. TIPS: Finns inte jordnötssmör med nötbitar i går det bra att ta vanliga salta jordnötter och krossa lite och ha i. Behöver ej minska på antalet msk jordnötssmör.
  6. Det går även att byta ut torkade chili mot sambal oelek men ta då en halv tsk mer. Låt den gärna stå ett tag och värm upp den innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.