Får våra nordiska smaklökar att svettas i vinterkylan! ;)
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar och bryn det i en stekpanna eller gryta. Koka därefter köttet i ca 4-6 dl vatten med en buljongtärning i 20-30 minuter. Fyll på mer vatten vid behov. Skala och skär potatisen i tärningar under tiden (+ den ev. moroten i slantar). Skala och finhacka löken och bryn den om så önskas. Grovhacka jordnötterna eller behåll dem hela.
- Häll i kokosmjölken och rör ner currypastan. Tillsätt potatis, (morot), lök och jordnötter.
- Koka allt i ytterligare 20 minuter under lock tills köttet är mört och potatisen är klar. Rör om ibland. Smaka av med socker, fisksås och salt. Ha i mer currypasta om du vill ha starkare smak. Ha i lite maizena ljus redning på slutet om du vill ha en tjockare konsistens.
- Strö ev friterad lök över soppan vid servering.
- Servera och njut!
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar