Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Blanda kaffe och likör i en bunke.Vispa socker och äggulor i en skål tills det blir en tjock smet. Tillsätt mascarponen och blanda försiktigt. Vispa grädden och blanda försiktigt med ägg/mascarponesmeten. Vispa äggvitorna till mjukt skum. Vänd ner dem i gräddsmeten. Doppa hälften av kexen, ett åt gången, i kaffeblandningen. Låt överflödig vätska rinna av. Lägg kexen i botten av en djup, rektangulär form. Bred hälften av gräddsmeten ovanpå. Doppa resten av kexen och lägg på ett varv till följt av gräddsmet. Släta till ytan och pudra över rejält med kakao. Ställ i kylskåp i 2 timmar, eller tills kakan fått fast konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.