Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En kaffedessert med doft av Italien!

Ingredienser

Instruktioner

Skira äggen. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst.Vänd i mascarponen och riv ner skalet av citronen, ställ åt sidan.Vispa äggvitan hårt, ha i resten av sockret och vispa till en slät marängsmet.Vänd försiktigt i marängen i mascarponesmeten.Blanda det kalla kaffet med vinet och doppa kexen till hälften i detta.Lägg ut kexen i botten på en porslinsform, droppa på amaretto och lägg på hälften av krämen.Upprepa alltihop en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering.Voilà

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.